A vásárlók kedvelik a rosé borok ízét

Rosé borok

Rosé borok

Hazánkban nem régen indult el a rosé borok népszerűsége. Ez a hidegen is fogyasztható borfajta, az utóbbi években igen gyorsan emelkedik a fogyasztási népszerűségi listákon. Egyre jobb minőségű rosé borok készülnek, amihez valószínűleg az is hozzájárul, hogy a vásárlók egyre gyakrabban keresik ezt a borfajtát. Ez az üzletek boros-polcain is látszik, hiszen a rosék polca egyre nagyobb. Néhány évvel ezelőtt csak néhány gyártó készített, manapság pedig egyre többen. Ennek köszönhetően, a termelők egyre nagyobb figyelmet fordítanak a készítésre, hiszen megindult a verseny. Teljesen természetes a rosé borok enyhe pezsgése, ez nem jelent gyengébb minőséget. Gyakran külön dúsítják szén-dioxiddal ezt a fajtát. Ilyenkor már egy kész italt kapunk, nem kell szódával hígítani ezt az amúgy is könnyed ízű bort. Ha a héjat néhány nappal tovább hagyják a szőlőn, akkor a rosé boroknál sötétebb színű siller bor készülhet, természetesen más aromavilággal. Hiszen a héj és a benne lévő anyagok más ízt kölcsönöznek a bornak.     

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás