Böllérek dolgozzák fel a húst.

A disznovágás ma már nem házaknál történik

Manapság egyre kevesebben vágnak disznót otthon a házuknál. Nem csupán a kényelem miatt, hanem főleg azért, mert már szinte minden készen megvásárolható, ami sertésből készül.

A disznóvágás ma már inkább egy mészárszéken történik, ahol a böllérek dolgozzák fel a húst, akik speciális eszközökkel dolgoznak, amiket megnézhetnek itt. Ezek nélkül eléggé nehézkesen menne a disznó feldolgozása, hiszen vannak olyan részek és feladatok, amiket kimondottan csak valamilyen különleges szerszámmal lehet tökéletesen elvégezni. Például a kolbász- és hurkatöltő, meg a különféle kések elengedhetetlen eszközei a böllér szakmának. Az ilyen eszközöknek köszönhetően, a disznóból rendkívül gyorsan elkészül a kolbász, a szalonna, a különféle húsok, a töpörtyű és számos más finomság, ami ilyenkor a hentesüzletek kirakatában, íncsiklandozó illatával és kívánatos kinézetével csalogatja a vásárlókat.

Mindazoknak, akik szeretnék megtanulni a böllér mesterséget, ajánlott megfelelő eszközöket beszerezniük. Itt mindent megtalál, amire szüksége lehet.

Kategória: Webáruház | Tags: ,

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás