A főétkezés után mindig jól esik egy kis édes finomság. Amennyiben ez még tápanyagokban is bővelkedik és nemcsak ízlelőbimbóinkat kényezteti, akkor az annál jobb. Ha nincs éppen kéznél friss gyümölcs, akkor az aszalt sárgabarack kitűnő desszert lehet magában vagy akár sütemények alapanyagaként is.
Ennek a Közép-Ázsiából származó, a rózsafélék családjába tartozó, akár több méter magasra megnövő gyümölcsfának a termései igazi ínyencséggé váltak kis hazánkban. Jellemzője, hogy az aszalt sárgabarack megőrzi vitamin és ásványi anyag tartalmát így nemcsak frissen nyújthat felüdülést. Vasban, béta karotinban valamint A-vitaminokban igen gazdag.
A tökéletes látás megőrzésében hatékony segítőtársunk lehet, ha rendszeresen magunkhoz vesszük. Érdemes a konyhánk alapanyagaként felhasználni, hiszen ízletes, így a család minden tagja számára ideális élelmiszer. Az aszalt sárgabarack akár otthon is elkészíthető, ha rendelkezésre áll a gyümölcs, de ennek hiányában könnyedén megvásárolható az internetről igen kedvező áron.