Category Archives: Szolgáltatás

Az eNyugta előnyei és hátrányai – Mikre számíthatsz kisvállalkozóként?

eNyugta
eNyugta

ENyugta

Az eNyugta rendszer bevezetése számos előnnyel járhat a vállalkozásodra nézve, mint a költségcsökkentés, a hatékonyság növelése és a környezeti hatások mérséklése. Az elektronikus nyugta nem véletlenül egyre népszerűbb választás a különböző cégek körében. Amennyiben szeretnéd a lépést tartani a digitális korral, miközben megfelelsz a pénzügyi szabályozásoknak, akkor egyértelműen erre lesz szükséged.

Az eNyugta innovatív megoldás, ami lehetővé teszi, hogy elektronikus úton állíts ki és küld el a fizetési elismervényt az ügyfeleidnek. Erről bővebben ITT olvashatsz. Most pedig tekintsük meg azokat az előnyöket és hátrányokat, amiket fontos szem előtt tartanod. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

Kft alapítás feltételei: Minden, amit tudni érdemes

Kft alapítás

A kft alapítás egy népszerű vállalkozási forma Magyarországon, ami számos előnnyel bír a vállalkozók számára. A korlátolt felelősségű társaság (kft) alapítása előtt azonban fontos tisztában lenni a folyamat feltételeivel és lépéseivel. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amik segíthetnek a sikeres kft alapításban.

Először is alapvető feltétele, hogy legalább egy taggal rendelkezzen a társaság, aki lehet természetes vagy jogi személy is. A törzstőke minimális összege 3 millió forint, amit a társaság alapításakor kell biztosítani. Fontos, hogy a törzstőke összegét a társaság számlájára kell befizetni, vagy bizonyos esetekben ingatlan, illetve egyéb vagyontárgyak is bevonhatók a tőkébe.

A kft alapítás következő lépése a társasági szerződés megkötése, ami részletesen rögzíti a társaság működésének szabályait, a tagok jogait és kötelezettségeit. A társasági szerződést közjegyzői okiratban vagy ügyvéd által ellenjegyzett magánokiratban kell rögzíteni. Ez a dokumentum különösen fontos, mivel a kft működésének alapkövét képezi.

Nem szabad megfeledkezni a cégnév kiválasztásáról sem. A cégnévnek egyedinek kell lennie, és nem hasonlíthat semmilyen más, már bejegyzett társaság nevére. A cégnév kiválasztása után a társaságot be kell jegyezni a cégbíróságon, amihez szükséges az alapító okirat, a társasági szerződés, valamint a tagok és a vezető tisztségviselők személyes adatainak benyújtása.

Végül, de nem utolsósorban, a kft alapítás után szükséges a társaság adószámának beszerzése, valamint a statisztikai számjel kérése. Ezek nélkül a társaság nem kezdheti meg gazdasági tevékenységét. Ezenkívül ajánlott a társaság székhelyének meghatározása, ami lehet a tagok egyikének lakcíme, vagy bérelt irodahelyiség is. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

Mitől biztonságos az elektronikus fizetés menete?

online fizetési megoldás
online fizetési megoldás

Online fizetési megoldás

A digitális gazdaság rohamos fejlődésével az online vásárlások és tranzakciók egyre nagyobb teret hódítanak. Az elektronikus fizetési módok népszerűségének növekedése azonban felveti a biztonság kérdését. Vajon valóban biztonságos-e az online fizetés?

A válasz egyértelmű igen, amennyiben a tranzakciók során a megfelelő biztonsági protokollok és technológiák vannak érvényesítve. Ez a legtöbb online fizetési megoldásra is igaz.

Különösen az online bankkártyás fizetések esetében érhető tetten ennek a jelentősége. Lássuk, mik azok a kulcsfontosságú elemek, amelyek biztosítják az elektronikus fizetések biztonságát.

1. A titkosítás mindig kiemelt szerepet kap

Az online tranzakciók során az adatok titkosítása elengedhetetlen a biztonság szempontjából. A legtöbb fizetési rendszer az SSL (Secure Socket Layer) vagy TLS (Transport Layer Security) technológiát használja, amik garantálják az adatok biztonságos átvitelét a vásárló és a kereskedő, illetve a kereskedő és a fizetési szolgáltató között. Ez azt jelenti, hogy a bankkártya adatok és a tranzakció részletei kódolt formában kerülnek átvitelre, így illetékteleneknek érthetetlenek és felhasználhatatlanok.

2. Kétlépcsős hitelesítés, a siker záloga

A kétlépcsős hitelesítés egy további biztonsági réteget ad az online fizetésekhez. Ebben az esetben a tranzakció során nem elegendő csupán a kártyaadatok megadása.

A folyamat részeként a vásárlónak meg kell erősítenie azonosságát egy második faktor segítségével, például egy SMS-ben kapott kóddal vagy egy mobilalkalmazáson keresztüli jóváhagyással. Ez jelentősen csökkenti a csalás és a visszaélések kockázatát.

3. PCI DSS megfelelőség

A Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) egy nemzetközi biztonsági standard, amit a nagy kártyatársaságok állítottak fel a kártyaadatok védelme érdekében.

A PCI DSS megfelelőség biztosítja, hogy a kereskedők és a fizetési szolgáltatók megfelelő intézkedéseket hajtsanak végre az adatvédelem és a biztonság érdekében. Az elégedettség érdekében a vállalatoknak szigorú biztonsági protokollokat kell követniük, beleértve az adatok tárolásának, feldolgozásának és továbbításának módját.

4. Folyamatos csalásellenes monitorozás

A modern fizetési szolgáltatók csalásellenes monitorozási rendszereket használnak, amik valós időben elemzik a tranzakciókat a gyanús tevékenységek azonosítása érdekében.

Ezek a rendszerek különféle jellemzőket vizsgálnak, mint például a tranzakció helyét, összegét és gyakoriságát. Azonnal riasztást adnak, ha potenciális visszaélést észlelnek. Ez lehetővé teszi a kereskedőknek és a fizetési szolgáltatóknak, hogy gyorsan reagáljanak és megakadályozzák a csalásokat.

5. A fogyasztóvédelem mindig előtérben van

Végül, de nem utolsósorban, a fogyasztóvédelmi intézkedések is fontos szerepet játszanak az online fizetések biztonságában. Sok bank és kártyatársaság biztosít visszatérítési lehetőségeket a jogosulatlan tranzakciók esetén, ezzel csökkentve a vásárlók kockázatát, valamint kivívva a pozitív hozzáállásukat.

Mindezek egyértelműen azt mutatják, hogy nem kell tartani az online vásárlástól, mert az szigorú keretek között működik. Továbbá pedig, ahogy a digitális fizetési technológiák fejlődnek, úgy erősödik a biztonsági állapot, ami védelmet nyújt az esetleges csalásokkal és a visszaélésekkel szemben.

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

Ezért előnyös a kőzetgyapot alkalmazása

kőzetgyapot

A lakások szigetelése az utóbbi években jelentős figyelmet kapott. Ezt az egyre inkább fokozódó energiavállságnak lehet betudni. Tény, hogy az újépítésű lakásoknál már alapvetőnek számít, de megfelelő technológiával, a régi ingatlanok hőszigetelése sem okozhat kihívást, csak tudni kell, milyen anyagot érdemes bedolgozni. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

Hasznos tájékoztatók egy budapesti plasztikai sebésztől

budapesti plasztikai sebész
budapesti plasztikai sebész

Budapesti plasztikai sebész

Nagyon megoszlanak a vélemények az esztétikai beavatkozásokról, egyesek elfogadják, míg mások körömszakadtáig ellenzik, hiszen szerintük az ember ne feküdjön kés alá, amíg nem muszáj. Mindenkinek más a gondolkodása, de annyi bizonyos, hogy megfelelő információmennyiség hiányában nem jó dolog plasztikai műtétet tervezni. Ezért is érdemes elolvasni ennek a budapesti plasztikai sebésznek a tájékoztatóit. A drfalus.hu weboldalon minden szükséges információt megtalálunk az elérhető szépészeti beavatkozásokról.

Ezek lehetnek kisebb vagy nagyobb műtétek, hiszen dr. Falus György plasztikai sebész végez ajak- és ráncfeltöltést, intim kisajak-plasztikát, vádlinagyobbítást, zsírleszívást, hasplasztikát stb. Azok a hölgyek is bizalommal fordulhatnak a doktor úrhoz, akik mellnagyobbító műtétet szeretnének elvégeztetni, esetleg mellfelvarrást, -kisebbítést. Sőt, urak is fordulhatnak hozzá, mert férfi intimplasztikában is nagy tapasztalattal rendelkezik ez a szakorvos. Tovább

Lézeres szemműtét alkalmasság: van más lehetőség is

budaiszemeszet

Lézeres szemműtét, vagy más néven látásjavító eljárás, amely során a szem refrakcióját korrigálják a látásproblémák, például rövidlátás (myopia), távollátás (hyperopia) vagy asztigmatizmus kezelése érdekében. Ez a beavatkozás népszerű azok körében, akik megszabadulnának a szemüveg vagy kontaktlencse viselésétől, és éles, tiszta látást szeretnének elérni.

Azonban a lézeres szemműtét nem mindenkinek ajánlott, és számos más lehetőség is létezik a látásproblémák kezelésére. A www.budaiszemeszet.hu linkre kattintva ezt is megtudhatod. A lézeres szemműtétre való alkalmasságot számos tényező befolyásolja, és nem mindenkinek megfelelő eljárás. Fontos, hogy egy előzetes konzultáció során az orvosával részletesen megbeszélje az alkalmasságát. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

A bonus malus besorolás lekérdezés menete

bonus malus
bonus malus

Bonus malus

Természetes, hogy amikor a kötelező biztosításról van szó, akkor minden autótulajdonos keresi a legolcsóbb ajánlatot. Ez azonban függ a bonus malus besorolástól is, amivel sajnos nagyon sokan nincsenek tisztában. Ezért is érdemes átfutnod a Biztoshely bonus malus besorolás útmutatóját. Tudnod kell, hogy a bonus rendszerben díjkedvezmények teljes sorával számolhatsz, míg a malus fokozat esetében többletdíjra számíthatsz.

Ez a rendszer a biztosítóktól függetlenül, egyformán működik, ugyanis egy ide vonatkozó rendelet szabályozza. A kötelező biztosítás megkötésekor, az adott biztosítónak minden fontos adatot meg kell adnod, ami befolyásolhatja a bonus malus besorolásodat. Ha valamilyen oknál fogva nem tudod megadni az előző besorolásodat, akkor az új kötelező biztosítás megkötésekor az A00 szint kategóriába sorol be a biztosító. Ez tulajdonképpen a rendszer alapkategóriája, vagyis alapdíjas szint, amibe azok a szerződő felek kerülnek, akik újonnan kötnek szerződést vagy nem azonosítható be a bonus malus fokozatuk. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

Mikor javasol műtétet egy hasplasztika sebész?

hasplasztika műtét
hasplasztika műtét

Hasplasztika műtét

Nagyon csúnya látvány a hason lévő meglazult, feszességét vesztett bőr, ami kidomborodik vagy meggyűrődik a derék és has területén. Azonban nem mindenki veti alá magát egy esztétikai műtétnek, de van, amikor ez nem kerülhető el. Több olyan eset is lehet, amikor javasolt a hasplasztika műtét. Ez történik például abban az esetben, ha a kötőszövet meglazulása előnytelen alaki elváltozásokat okoz.

Drasztikus fogyást követően előfordul, hogy a megnyúlt bőr nem tud visszahúzódni. Ilyenkor, bár a zsírtöbblet lekerül a testről, a bőr mégis laza, petyhüdt marad, rosszabb esetben lógós feleslegek keletkeznek. Ekkor ajánlott a hasplasztika elvégzése, mert a kívánt testsúly elérését követően visszamaradó elváltozások kezelésére eredményesen alkalmazható módszer. Szülés következtében is megereszkedhet a has bőre, hiszen a terhesség alatt oly mértékben megnyúlhat, hogy a vékonyabb kötőszövettel rendelkező nőknél nem tud visszaállni az eredeti állapot. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

POS terminál választási szempontok – Típusok és költségek

CMO bankkártya terminálok

CMO bankkártya terminálok

A gazdasági világ jelentős átalakulások előtt áll, aminek a kezdeti lépései már megtörténtek. A bankhálózatok összekapcsolásával, valamint a modern digitális eszközök megjelenésével már van lehetőség a számlák közötti pénz mozgatására a hagyományos bankjegyek nélkül. Ennek megvan a maga előnye és veszélye ugyanúgy, de a trendek arrafelé mutatnak, hogy egyre többen élnek a kényelem és biztonság kínálta opciókkal.

Nem véletlen népszerűek a CMO bankkártya terminálok. Vállalkozóként muszáj biztosítani a készpénzmentes fizetés esélyét minden olyan környezetben, ahol online kassza működik. Ezt egy 2021-es jogszabály írja elő. Ha a törvényi erő kevés lenne, a vásárlói igények szintén meghatározzák ezt, ugyanis sokan már igyekeznek minél kevesebb készpénzt maguknál tartani és inkább az elektronikus utalás mellett döntenek. Mire éri meg figyelni a POS terminálok beszerzésénél? Ezen eszközöknek több változata kapható és eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Tovább

A fuvarozási szerződés fontossága

fuvarozási szerződés

A fuvarozási tevékenységnek számos jogszabály ad hatékony és használható keretet. A fuvarozás feltételeit pedig a fuvarozási szerződés tartalmazza. A fuvarozóknak tisztában kell lenniük a rájuk vonatkozó szabályokkal. A jogszabályok nem ismerete nem mentesít a közigazgatási vagy egyéb bírságtól.

Amennyiben Ön a fuvarozási ágazatban tevékenykedik, olyan ügyvéd jogi támogatására van szüksége, aki tapasztalt ezen a területen. Így ugyanis elkerülheti a közigazgatási bírságokat, az árufelelősségi problémákat, és minden esetben teljesítheti a szerződésben vállalt kötelezettségeket, továbbá csökkentheti a megbízói nemfizetés esélyét. Tovább

Kategória: Szolgáltatás | Címkék:

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás