Kanadát sokan nem neveznék egy jellegzetes, szeszes italokat gyártó nemzetnek, azonban mindenképp tudni kell, egyes típusokat illetően igenis élen jár. Például az itt előállított whiskey fajták messze földön híresek, és sokan hazánkban is előszeretettel döntenek ezen típusok mellett.
Rengetegen azért szeretik ezeket, mert tudják, ezen whiskey változatok sokkal lágyabbak és könnyebbek, mint például a jól ismert amerikai vagy épp skót fajták. Mindez talán a rozsmaláta komponensnek köszönhető, ami sokkal lágyabb és teljesebb ízt ad, amiért rengetegen vannak oda. A kanadai törvények világossá teszik, ezen whiskey változatokat ebben az országban kell gyártani úgy, hogy azok gabonaszemek felhasználásával legyenek erjesztve, legalább három esztendőig, kisméretű fahordókban.
A törvényt illetően nincs különbség az igen ismert Canadian Whiskey és Rye címkék között azon tekintetben, hogy a gyártók milyen arányban is alkalmaztak gabonaféléket, illetve rozst. Ez a finomság is igazán remek áron, magas minőségben vásárolható meg a www.bareszkozok.hu oldalon.