Léteznek olyan italok, amelyeknek az elkészítési módja nem sokat változott az évszázadok során. Ennek főként az lehet az oka, hogy egy olyan kifinomult eljárásról van szó, ami nem igényeli a módosítást, ugyanis annyira bevált. Természetesen a készítők mindig igyekeznek valami újdonságot belecsempészni, többek között a Panyolai pálinka receptjébe is.
Ennek eredményeképpen születtek meg a különféle ízesítések. A termék már elérhető, a hagyományosnak mondható szilva mellett, birsalma, szőlő, bodza, ribizli, cseresznye, körte kategóriában. A Panyolai pálinka egy igazi társasági ital, ami sohasem okoz csalódást. A spájzból ugyanúgy előkerülhet egy születésnap vagy kisebb baráti, családi összejövetel alkalmával.
A kellemes aroma olykor elég magas alkoholtartalommal rendelkezik, ezért csak óvatosan a kupicák ledöntésével, mert rövid idő alatt a részegség egy komoly fokát üthetjük meg. A Panyolai pálinka mértékkel történő fogyasztása jó hatással van a gátlások feloldására és egy kellemes hangulatot teremt, amiben az önfeledt beszélgetés olajozottá válik.