A tészta csak annyira lehet jó, amennyire az összetevői. A spagetti finomsága és sokoldalúsága a búzának köszönhető, míg a soba tészta a hajdinalisztből kapja jellegzetes földes ízét. De van egy másik összetevő is, ami komoly munkát végez a tészták világában és megérdemli a legteljesebb elismerést: a konjac liszt.
Ezt a Japánban, Kínában és más kelet-ázsiai országokban őshonos növény keményítőtartalmú gyökeréből készítik. Az itteni konyhában sütemények, tészták és zselék formájában jelenik meg. A konjac lisztből készült ételek szuper laktatóak anélkül, hogy kalóriadúsak lennének, köszönhetően a magas rost- és víztartalomnak. Sok cukorbeteg azt hiszi, hogy kerülnie kell a hagyományos tésztaételeket.
A konjac liszt azonban alternatívát kínálhat számukra, így anélkül élvezhetik ezeket az ételeket, hogy aggódniuk kellene a vércukorszintjükre gyakorolt hatás miatt. A lisztet többféleképpen is be lehet építeni az étrendbe, ha szeretnénk kipróbálni. Általában a sűrítés céljából használják, de a konjac liszt tökéletes a süteményekhez, browniekhoz és kenyerekhez is.