A kemence építés bonyolult mestersége

Kemence építés

Sok férfiember vágya, hogy önállóan süthessen az otthonában valódi, hagyományos módon készített péktermékeket. A kemence építés eléggé összetett művelet, ami többek között a megrendelő lakhelyének az adottságaitól is függ. Számos esetben kell a kemence építést hegyvidékeken, domboldalakon elvégezni, ilyenkor pedig emberi erővel nem könnyű a több ezer kilónyi anyagot felhordozni a tett helyszínére, ugyanis egy kemence akár 7 tonna anyagot is magába foglalhat. Ebbe a tömegbe beletartozik a masszív betonalap is, ami elengedhetetlen egy kiváló sütőegységhez.

Sokszor kérnek az ügyfelek a kemencéhez tetőszerkezet, pavilon vagy kiülő megépítését is, ezek még inkább megnövelik az építési anyagok mennyiségét. A kertikemenceepites.hu weboldalon több információ is begyűjthető a folyamatról, többek között az is, hogy a kivitelező vállalat megfelelő technikai felszereltséggel is rendelkezik a zökkenőmentes kemence építéshez. Az önjáró géptalicska egyszerre akár 400 kilónyi építőanyagot is képes elszállítani, még a meredek, nehéz terepeken is.

Lánctalpai nem ártanak a gyep szépségének, ezért a kemence átadása után nem marad semmilyen nyoma a munkálatoknak. A füstölő készítés alkalmával ugyancsak hasznos lehet ez a masina, valamint itt is rendet és tisztaságot hagynak maguk után a munkások. Ehhez még a gyors és hatékony munkavégzés is párosul. Egy kemencével és egy füstölővel valódi gasztronómiai fellegvárrá varázsolható az otthoni kert, így a házilag készített pék- és húsáruk sorsa már csak a tulajdonos felkészültségén és elhivatottságán fog múlni.

A füstölő készítéshez nem kell olyan masszív alapot önteni, mint a kemence esetében, viszont legalább ugyanolyan gondossággal kell felépíteni. Egy átlagos méretű füstölőben, akár 60 pár kolbász is elfér egyszerre. A füstölésnek két alapvető formája létezik. Ezek a hideg és a meleg füstölés. Utóbbi intenzívebb, rövidebb ideig tartósító, előbbi pedig lassúbb folyamat, viszont jóval hosszabb ideig képes tartósítani a különféle finomságokat.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás