Nem hiába lett az ismert márka híres mottója a: ”Te mindenre gondolsz.” Ez az állítás valóban igaz a Tefal edények gyártóira, főleg amikor megalkották a Thermo-Spot elnevezésű hőmérséklet jelzőt. De miért van szükség erre a piros, köralakú és céges logóval ellátott indikátorra?
A legtöbb háziasszony nem tudja a választ erre a kérdésre és anélkül használja a serpenyőt meg a fazekat, hogy értékelné a mintában bekövetkezett változásokat. Amennyiben van ilyen konyhai eszköze vagy tervezi a megvásárlását, akkor szánjon néhány percet a híres gyártó újításának megismerésére! A Tefal edények piros korongja egyfajta hőérzékelő.
A főzéshez optimális hőmérsékletre felmelegedve, a kör színe izzó pirosra változik, ami jelzi, hogy beletehetjük a húst, a zöldséget vagy halat. A hőfolt titka a speciális hőérzékeny színezékekben rejlik, ami a 180 °C hőmérsékletet elérve megváltoztatja a színét. Ha főzés közben a Tefal edények alján ismét megjelenik a minta, ami eltűnt a melegítés során, az a hőmérséklet csökkenését jelzi.